INTRO

Ouderen die onvermoeid en onverminderd doorgaan met hun bestaande werk, of een nieuwe carrière starten na hun 65-ste. In het maatschappelijk leven of door een uit de hand gelopen hobby je met enthousiasme en passie weten te raken. Actieve ouderen zijn er in overvloed, bekend en onbekend. Ik wil hen in de spotlight zetten, hun verhaal vastleggen en doorgeven aan anderen.

Als kijker krijg je het perspectief voorgeschoteld dat zij nog volop in het leven staan. Een eigen bijdrage leveren aan de maatschappij, een visie hebben en daarmee allesbehalve afgeschreven zijn. Ouderen hebben door hun levenservaring vaak veel te vertellen. Met hun verhaal kunnen zij zowel leeftijdsgenoten als ‘jongeren’ inspireren om ook de tijd van hun leven te hebben, zelfs bij eventuele fysieke beperkingen of gezondheidsklachten.

Met deze film wil ik vooral een bijdrage leveren aan een positieve berichtgeving rondom ouderen die vaak onderbelicht is.

SYNOPSIS DOCUMENTAIRE

Vier opmerkelijke ouderen die maar niet van stoppen weten; Zwemkampioene Marianne Maandonks (91), karateleraar Hans Harthoorn (74), naaktmodel Maria Vliegen (73) en goochelaar Wim van Dokkum (78) tevens verdienstelijk drummer in de Dixie Daddies. Ze doen hun werk vol overgave, met plezier en met een ongekende energie. Thema’s als “nooit te oud”, “durf je te laten zien” “blijf weerbaar” en “zelfvertrouwen” passeren de revue. Oud worden of zijn heeft ook zijn voordelen, vertelt onze 91-jarige zwemkampioene.

Wat is hun geheim om zo fit, actief en ogenschijnlijk gelukkig te zijn? Hoe gaan ze om met tegenslagen in hun leven en welke boodschap hebben ze naar de almaar groter groeiende groep ouderen?

FILMVERTONINGEN

Neem hiervoor contact op met documentairemaker Hans den Hartog om de mogelijkheden te bespreken.