2007 is een bijzonder jaar geweest voor mij. De geboorte van mijn zoon en de start met mijn onderneming als portretfotograaf. Twee gebeurtenissen die mijn leven heel veel betekenis, waarde en plezier hebben gegeven. Fotografie is mijn leven. Ik ervaar fotografie bijna altijd als plezierig en het opent voor mij vele deuren. De mensen ervaren mij als een sociaal bewogen fotograaf. Mijn portretten kenmerken zich door de zichtbare interactie tussen geportretteerde en mijzelf als fotograaf en daardoor puur en ontspannen. Vanaf het begin van mijn carriere heb ik een voorliefde voor de fotografie van mensen en ouderen in het bijzonder. De ouderen vinden het spannend om in het middelpunt van belangstelling te staan. Ik vind het een leuk spel om ze toch dat ‘podium’ te laten betreden en zich te tonen zoals ze zijn. Soms zien de geportretteerden door mijn foto’s wat ik zie en verandert hun eigenwaarde in positieve zin. Dat zijn de kersen op mijn taart. Naast commerciele fotografie voor bedrijven en instellingen ben ik belangeloos verbonden aan Make a Memory en enkele ouderen instellingen.

Ik ben met Old Passioned gestart omdat ik vind dat er veel te weinig aandacht is voor de ouderen. In deze maatschappij zijn we sterk gericht op jong en strak. Gelukkig lijkt hier heel langzaam aan een kleine verandering in te komen. Er komt meer nadruk op langer zelfstandig wonen, meer actief blijven en er komen meer berichten in de media over senioren. Ik wil graag op een positieve wijze bijdragen aan deze verandering.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren regelmatig klanten in mijn studio gehad die kwamen aanlopen met een paspoort foto van hun ouder. Deze ouder was dan recentelijk overleden en de paspoortfoto was de enige recente foto van hun ouder. Dit deed me pijn, dat de enige foto die je hebt een (verschrikkelijke) paspoort foto is. Vanaf dat moment heb ik besloten om Nederland bewust te maken van het belang van een mooie portretfoto van je ouders en of grootouders, ooms en tantes etc.

Het project Old Passioned is een stap om mijn droom te realiseren. Mooie bijkomstigheid is dat er met mijn boek ook aandacht komt voor het belang van bewegen en actief zijn op latere leeftijd.